Prima pagina    Despre noi Produse Lucrari de referinta Proiect E.U Contact  
Oferte promotionale
Date tehnice
Cu o istorie care Óncepe Ón 1890, ne numaram printre fabricile cu cea mai lunga traditie Ón producerea materialelor de constructii. Experienta de peste un secol Ón domeniul productiei de materiale de constructii si modernizarile tehnologice din ultimii ani ne-au permis atingerea si mentinerea unui nivel ridicat al calitatii.

 
Instructiuni de montare a pavajelor
Pavajele din beton sunt fabricate prin vibropresare astfel ele au o rezistenta la uzura foarte buna , un aspect estetic deosebit ,rezistenta la gelevitate ( inghet- dezghet ), ele pot sa fie gri sau colorate cu pigmenti speciali rezistenti la imbatrinire . Sunt folosite pentru a pava trotuare, alei, curti, locuri de joaca pentru copii , locuri de parcare sau trafic greu . Pavajele sunt montate intre borduri de beton pentru o mai buna stabilitate. Etapele care trebuiesc parcurse pentru montarea pavajelor sunt :

1.Pregatirea suprafetei care urmeaza a fi pavata.

Pregatirea suprafetei se face in functie de destinatia pavimentului. Suprafata care urmeaza a fi pavata se curata, se sapa manual sau mecanic pana la o adancime de 20-35 cm, se niveleaza astfel incat sa se creeze o panta usoara pentru scurgerea apei dupa care se compacteaza. Daca se paveaza un spatiu destinat pentru trafic greu terenul care urmeaza a fi pavat trebuie sa fie foarte bine compactizat.

2.Stratul de baza.

Pe suprafata astfel pregatita se aseaza stratul de baza care se realizeaza in functie de destinatia suprafetei care urmeaza a fi pavata si care poate sa fie:
• strat flexibil format din pietris cu grosimea de 10-15cm care se niveleaza, se compacteaza si se mentine o panta de scurgere max.1%,dupa care se pune nisip intr-un strat de 3-5cm cu granulatia 0-4 mm care urmeaza a fi compactizat, astfel este format patul de pavaj.
Acest strat se foloseste pentru a pava : trotuare, alei, curti, locuri de joaca pentru copii ( traffic usor). • Strat rigid format din beton se realizeaza in cazul in care suprafata care urmeaza a fi pavata este destinata unui trafic greu.

3.Montarea pavajelor.

Montarea pavajelor se face pe timp uscat.Pavajele sunt montate astfel incat sa fie aliniate corespunzator si sa se formeze intre ele rosturi de 2-5mm. Aducerea lor la nivel se face prin batai usoare cu ajutorul unui ciocan de cauciuc. Dupa ce are loc montarea pavajelor pe suprafata pregatita in acest scop se trece la umplerea golurilor ramase intre pavaje, care se face prin presarare de nisip si apoi compactizare. Compactizarea se face pe pavajele uscate. Se curata suprafata pavata de nisipul ramas dupa umplerea golurilor.

Pavajele vor fi ferite de actiunea substantelor chimice ( Na Cl , Cl , acizi)
 

CONTINUA
 
-Termoizolarea locuintei
-Izolarea peretilor
-Etape in montarea  polistirenului
-Montarea tavanului si al  peretilor din gips carton
-Instructiuni de montare a  pavajelor
 
  Home    Despre noi Produse Contact                                         Web design: Dezibel Media    Web hosting: Web Hotel